20 Aralık 2013 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 68. Toplantısında; yaban hayatının önemine dikkat çekmek amacıyla, Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşmesi’nin (CITES) 1973 yılında imzalandığı gün olan 3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü olarak ilan edilmiştir. Gezegenimizin sahip olduğu yabani bitki ve hayvan türlerine dikkat çekmek ve koruma çabaları hakkında farkındalık yaratmak için oluşturulmuş olan bu gün ülkemizde de kutlanmaktadır.
Yaban hayatına yönelik fauna ve floraya ait 30.000’e yakın türün yok olma tehlikesi altında olduğu ve savunmasız durumda olduğu bilinmektedir. Bunlardan 8.400’ün üzerinde tür, ciddi şekilde yok olma tehlikesi ile karşı karşıyadır.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban Hayvanarı Koruma ve Rehabilitasyon merkezi bu anlamda son derece önemli bir misyonu ve sorumluluğu yerine getirmektedir.
Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Bolge müdürlüğü sorumluluk sorumluluk alanında bulunan Van, Hakkari, Muş, Bitlis ve Siirt illeri başta olmak üzere, tüm Van Gölü havzasındaki yaban hayvanları için hizmet vermektedir.
Bu kapsamda yılda 500 e yakın yaban hayvanı tedavi edilmektedir.
Doğal Hayatı korumak için çalışmalarını sürdürmektedir
Van Gölü Havzası,. biyolojik çeşitlilik açısından zengin bir ekosistem sunmaktadır.
Doğal hayatı koruyarak gelecek nesillere degerlerimizi aktarmalıyız.
Tabiat Bütün Canlıların Ortak Yaşam Alanıdır
Bütün Canlıların Birbirlerinin Şerrinden Emin Olduğu Toplumdur
Doğal hayatı ve ekolojik dengeyi tanıtmak ve sürdürmek için çaışmaar yapıyoruz