Bahar aylarında merkezimize en çok arı şahinleri geliyor.
Arı şahinlerinin şehir merkezinr yakın oldukları için kargalarla aralarında yaşanan mücadeleden dolayı yaralanmaları sonucu bize geliyor.
Bunlar genellikle kargalar tarafından kafalarına vurmaları sonucu kafa travmaları ile bize geliyor.
Tedav,i ve rehabilitasyonunu yaparak yarısından fazlasını doğaya ile buluşturuyoruz.
Arı Şahini "Yaban Arıları" ile beslenir.
Üreme bölgesi olarak seçtiği orman ve orman kenarlarında, açık araziye hakim ağaçların doruğuna yakın tüneyerek, uçuşan yaban arılarını ve yuvalarını gözlerler.
Tespit ettiği yuvayı dağıtıp, petekleri pupa ve larvaları ile birlikte yuvasına götürür. Böylece yaban arılarının popülasyonunu dengede tutarak, bal arılarının varlığına ise doğrudan katkı sağlar.
Arı Şahinlerinin Bal arılarına ve Arıcılığa diğer bir katkısı da şöyledir; Bir başka göçmen kuş türü olan "Arı Kuşu /Meropidae" bal arısı yemeyi çok sever. Diğer yırtıcı kuşlardan korktuğu için, gökyüzünde süzülüp dönerek göçen Arı Şahinleri, Küçük Orman Kartalları, Doğan ve Kerkenez gibi yırtıcıları gördüğünde ise saklanmak zorundadır ve arılığınıza dadanamazlar.
Ekolojik dengenin bozulmadan devam etmesine ve arıcılığaya büyük katkısı oan arı şahinlerinin krounması için hepimize büyük görev düşmektedir.
Tüm canlıların yaşam hakkı ve doğal dengedeki eşsiz yerlerinden etmemek için çalışmaya devam
Doğaya biz nasıl davranıyorsak, o da bize aynı davranır. ama altından
Doğaya karşı yürünmez, Doğa ile beraber yürünür.
Doğa verdiğini geri alır. Doğa çok sabırlıdır. Zamanı gelince insanlığın atından kalkamayacağı şiddette yanıt verir.